top of page
20200728_172622.jpg
24576991-BpLKG.jpg

BELL DE MASQUERADE Dido "Smilla"
FÖDD: 18. aPRIL 2017

Dido eller Smilla som vi kallar henne är en tik  som var ett självklart val att hon skulle få stannar i vår familj. Hon är en valp från D -  Kullen mellan Kenzo vom Zulimo "Dodor" Uppfödare: Renate Zuber Morgenthaler www.barbetvomzulimo.com och vår egen BELL DE MASQUE-RADE Adelé "Mio".

 

Smilla är Smilla, självklar, bysig, lekfull (hon älskar att bära rund saker, även har sönder saker ibland) och är jätte nyfiken på allt som erbjuds henne.

När Smilla var 15 veckor gammal åkte vi med henne  till Tyskland, Schweiz och Frankrike. Resan gick väldigt bra. Hon tyckte om att dricka från brunnarna i Schweiz och att tittar på kosor, var med på 60 års kalas och badade i havet vid Tysklands östersjökust. Hon träffade många hundar och människor. På vägen hem hälsade vi på Jill och Smilla var så fascinerad över hennes små valpar. Kul att träffa så många Barbeter i olika åldrar på en gång.
Det är åckså så roligt att se hur lätt Smilla har att bara slappnar av när det är rörelse och stök omkring henne, att en nästan kan glömma att hon är med. Detta är ett drag som kännetäcknade även alla andra syskon i hela hennes kull.
Smilla gick på valpkursen hos Lyckliga hunden, vilket var ett bra val. 

Smillas förkärlek att springa, klättre och skuttar och antagligen hennes första resa till Schweiz där hon  mestadels bars i en special ryggsäck, men ändå gick längre sträckor än en valp bör göra medförde troligtvis att hennes HD resultat  blev ett D. Säkerligen kan det finnas fler förklarningar till det, dock ett 15 veckor gammalt valpskelett är fortfarande långt ifrån belastningsbar och mycket kan hända.

Smilla har än en gång påmint mig hur viktigt det är att en tar det lite lugnt med olika aktiviteter under första året, hur roliga dessa än är både för valpen och för oss själva

bottom of page