top of page
23952223-LI0xk.jpg
A kull ute med Nemi.jpg
ute 2017.jpg
24172070-2017.jpg
en söt liten Dorian.jpg

Sedan 2009 bor vår Familj på en kvarngård nära Enköping. Familjen består av husse Erik som jobbar som slöjdlärare, och matte Tina som är konstnär och utbildad bildterapeut . Vi är en stor familj, fem barn och en massa barnbarn, dock alla bor inte längre hemma.

Efter att min mormor Nemi och min mamma Mio har gått vidare till de gröna ängarna på andra sidan regnbågen är det bara jag, Smilla, som vakar över de här hemma.

På gården bor även två av barnen med sina  familjer och min mattes syster med man och FINN. Finn är min bästa kompis och vi har roligt när vi bysar och springer ikapp varandra på gården. Utöver oss finns det katter, höns, hästar och får.  Det är alltid liv i stugan hos oss mår ni tro.

 

Så valde familjen oss Barbet


Innan vår familj  flyttade till gården hade de länge och väl funderat på vilken ras de skulle välja, de ville inte ha någon liten hund utan lagom stor, den skulle inte släppa hår eftersom det finns allergi i familjen, den skulle inte  skälla så mycket eller vara ettrig. Den blivande hunden skulle vara tålig, trevlig och social så att den skulle passa in i den stora familjen med många små barn.  Husse och matte  var och tittade på hundutställningar, pratade med "hundfolk" tittade i hundböcker och letade. 
De funderade på en Irish soft-coated wheaten terrier tills de upptäckte att den kunde vara lite lynnig, de funderade på perro, på lagotto och på Bichon havanais, den sistnämnda var jätte söt, men var för liten
Till slut så träffade de av en slump på Mikkelsmäss i Örsunds-bro en brun barbetdam. Då pratade  de med hennes husse och matte och efter samtalet så hade de bestämt sig för oss Barbets. Samma dag tog de kontakt med Yvonne, Kajs Vita Björnen, som turligt nog hade valpar.

 

2009 Tack Yvonne för dit förtroende, för så  hittade Nemi, Kajs Vita Björnens Vitani sitt nya hem och sin familj.

När Nemi mötte sin nya familj på Arlanda, var  kärlek från första ögonkastet och allt kändes bra från första stund. 
Mycket har vi sedan lärt oss av varandra ... och vi  berika våra liv och ger varandra så mycket glädje och kärlek.

Sedan 2012 har vi kennelnamnet BELL DE MASQUERADE  och matte  absolverade två kurser om dräktighet och valpuppfödning. 

I april 2012 började allt när Nemi träffade   Camus DE LA COLLINE DES VIOLETTES i Köln i ett kärleksfullt möte.

Den 13. juni 2012 valpade Nemi fram, sina små valpar. Det följde en intensiv, spännande och mysig tid för alla, att föda upp de små liven kändes stort. Familjen hade redan från början bestämd sig för, att de skulle behålla en av Nemis bedårande valpar. Det blev Mio (Adele) den enda bruna tiken i A- kullen. 

 

I september 2014 när Mio- BELL DE MASQUERADE Adele var tillräckligt gammal fick hon träffa Balou, DU PRE DU REDY Caspar i Schweiz.
Den 17.november 2014 resulterade Mios och Balous kärleksmöte i sju söta bruna valpar - fyra tikar som är helbruna och tre hanar med vit på brösten och tassarna. 

Den 08.juli 2015 fick Nemi sin andra kull tillsammans med DA VINCI DE LA COLLINE DES VIOLETTES. Det blev åtta valpar, fyra tikar och fyra hanar både svarta och bruna.

Den lilla tiken BELL DE MASQUERADE Cosima flyttade till en familj på foder.

Den 18.april 2017 Mio- BELL DE MASQUERADE Adele  och Kenzo vom Zulimo "Dodor" fick  tillsammans åtta söta valpar. En av de är jag, BELL DE MASQUERADE Dido som kallas för Smilla. Röntgen bilden hade bara visat sju valpar, så jag kom lite oväntat som åttonde valp och andra tik i kullen. Matte bestämde redan då att jag fick stannar.

I mars 2018  träffade BELL DE MASQUERADE Cosima sin Nuphar’s In Full Swing​ (Tux) av uppfödaren  Anne Plomp, www.nuphars.nl. i Nederländerna. 

Den 2. juni 2018  resulterade det kärleksfulla möte mellan Tux och Cosima resulterade   i sex små söta valpar, två tikar och fyra hanhundar. Den ena tiken är vit med svarta tecken och den andra vit med bruna tecken, två av hanhundarna är vita med bruna tecken, en hanhund är helt svart och en helt brunt.

Under påskhelgen 2019  träffades BELL DE MASQUERADE Adelé Mio och Courailee Roi de Thule Ludovics från kenneln Barbet vom Zulimo, Renate Zuber Morgenthaler i ett kärleksfullt möte i Schweiz.t

Den 27 juni 2019, välkommnade vi med stor glädje  Mios och Ludovics sex små underbara valpar till världen. Det är tre små tikar (två svarta, en brun) och tre små hanhundar (en svart, två bruna) 

Den lilla tiken BELL DE MASQUERADE Fina flyttade till en nära familj på foder.

I mars 2024 reste min husse och matte tillsammans med BELL DE MASQUERADE Fina till Luxemburg där hon fick träffa Gismo DE LA COLLINE DES VIOLETTES.. Det blev mycket lek och kärlek den 7.mars. Ultraljudet den 8. april visade fem små valpar i Finas mage.  Nu gåt vi i väntans tid och om allt går väl så välkomna vi kring den 8. maj våran D-kull

bottom of page